Julebord

Bliv inspireret

Hammershøi Jul middagstallerken - Imerco Home

Få inspiration til årets julebord

Vil du gerne lave et smukt dækket julebord den 24. december? Her kan du finde inspiration til dette års borddækning, så du kan skabe en hyggelig stemning for dine gæster til jul. Så kan I nyde de brunede kartofler og den lækre and i flotte og stemningsfulde omgivelser. 

Dæk et smukt julebord 

Når du dækker et smukt julebord, så kan du sætte stemningen for juleaften. December måned er en særlig tid, hvor hygge og nærvær med sine kære er i fokus, og det gælder i høj grad juleaften.  

Både børn og voksne kan have store forventninger til den 24. december. Mange gør sig umage med både gaverne og menuen, og derfor ønsker du måske også, at julebordet skal stå helt skarpt. Men mangler du inspiration til dette? Så kan du heldigvis få gode idéer her, så du kan lave en flot borddækning, efter du har handlet ind til julemiddagen. 

Lav et farverigt julebord med forskellig service 

Der er mange måder, hvorpå du kan lave et flot julebord. Har du for eksempel ikke et fuldt sæt service til at dække op til alle dine gæster? Så kan du sagtens blande forskellige tallerkner og glas, og skabe et farverigt og legende udtryk. På denne måde får du en uformel og sjov borddækning, som kan give en utroligt hyggelig stemning. 

Hvis du mangler service, så kan du med fordel tage i genbrugen, hvor du kan finde tallerkner og skåle i diverse former, stilarter og farver. Her kan du sagtens vælge utraditionelle farver, som ikke er de typiske grønne og røde nuancer forbundet med julen. Du kan eksempelvis også være heldig at finde flot sølvtøj med sirlige mønstre og motiver på skaftet. Vælger du at gå med denne stil, kan du give din borddækning kant og personlighed, og dine gæster kan frit vælge pladsen med deres foretrukne service. 

Brug hjemmelavet pynt på julebordet

En anden måde hvorpå dit julebord kan blive personligt og hyggeligt er med hjemmelavet pynt. Her kan børnene med fordel tage del i forberedelserne. Lad de yngste give sig i kast med saks, lim, farverigt pap og papir og glimmer, og se hvad de finder på. Du får unikt og festligt pynt til bordet, og børnene vil helt sikkert hygge sig med at klippe-klistre.

Måske de laver en farverig guirlande, som kan pynte på midten af bordet. Du kan også bruge deres forskellige juleklip som bordkort. Flettede julestjerne fordelt på bordet kan også give et flot og festligt udtryk. Den hjemmelavede pynt ser både stemningsfyldt og hyggeligt ud. 

Byd naturen indenfor på julebordet

En flot borddækning behøver ikke at koste alverden, og du kan sagtens finde en masse fine dekorationer ude i naturen. Gå en tur i skoven, og find mos, gran og kogler, som kan bruges som pynt i en juledekoration midt på bordet. 

Du kan eksempelvis bruge de naturlige elementer som base til et nisselandskab, hvis du tilføjer søde nisser. Det vil børnene helt sikkert elske. Og hvis du ønsker et mere stilrent udseende, så kan du dække op med lysestager med levende lys sammen med grankogler og farverige julekugler. Du kan også lægge en grangren hen over en stofserviet på hver tallerken. Det giver en elegant og flot borddækning. 

Friske blomster er naturligvis også oplagt, når du skal dække et julebord. En smuk og farverig buket kan hurtigt skabe en flot borddækning, som dine gæster kan nyde hele aftenen. 

Pryd julebordet med spiselig pynt

Spiselige lækkerier kan være en sjov måde at pynte julebordet på. Du kan eksempelvis lægge hjemmebagte vaniljekranse, brunkager og andre julekager på en bund af gran på midten af bordet. Du kan også fordele rød-hvide slikstokke rundt omkring på bordet. Så har du også allerede sørget for, at der er søde sager til aftenkaffen. Denne form for pynt giver en mere “barnlig” og sjov atmosfære. 

Find pynt til din borddækning i Spinderiets butikker 

Mangler du juleservietter eller levende lys til din borddækning? Så besøg Spinderiets butikker, og find de sidste elementer for at fuldende dit julebord. Vores butikker tilbyder lidt af hvert, så du kan blive helt klar til den store aften. Vi glæder os til at se dig. 

Andre guides

Gæk, gæk, gæk...
Læs mere
Guide: Juletræspynt
Læs mere
Guide: DIY-toiletrulle græskar
Læs mere