Guide: Juletræspynt

Bliv juleklar med hyggelig juletræspynt 

For mange er julens største højdepunkt juleaften, hvor programmet står på masser af hygge, god mad og spændende gaver. Men en af de andre store højdepunkter er at pynte juletræet med juletræspynt. Uanset om du foretrækker den pynt, der er gået i arv i familien i generationer, eller om du mere er til ny og moderne pynt, så er det nemlig en traditionsrig begivenhed. 

Gør din jul uforglemmelig ved hjælp af juletræspynt, levende lys og masser af hygge. Det er nemlig ikke kun dit juletræ, der kan være med til at sprede julestemning. 

Nyd synet af klassisk juletræspynt

Når først juletræet er blevet sat op på sin juletræsfod og flot står og spreder julestemning i dit hjem, så kribler det nærmest i fingrene for at sætte pynten på. I nogle familier er der tradition for at pynte træet i starten af december. Andre foretrækker at vente indtil julemorgen, hvor der er masser af tid til at pynte op sammen. 

Der findes efterhånden næsten ikke nogen form for pynt, der ikke kan komme på et juletræ. De mest klassiske former kan blandt andet være:

  • Julekugler

  • Kræmmerhuse

  • Guirlander

  • Lys

  • Flettede julehjerter

Men det betyder slet ikke, at der ikke findes andre former for pynt. Mange forældre og bedsteforældre kan godt lide at have noget hængende, der er lavet af deres børn eller børnebørn. Det kan være en julekugle, der har et håndaftryk af barnet. Det kan også sagtens være hjemmelavet pynt af papir, ler eller andet. Uanset hvilken form for pynt, du foretrækker på dit træ, så kan der ikke herske tvivl om, at juletræet er noget af det, der skaber allermest julestemning derhjemme.

Lad julepynten sprede sig fra træet til resten af dit hjem

Det er ikke kun dit juletræ, der skal pyntes op med juletræspynt. Resten af dit hjem kan nemlig også blive forvandlet til et rent nisseland ved hjælp af lidt strategisk placeret pynt. 

Nisser er ofte at finde i mange danske hjem i dagene op til jul. De kan gemme sig flere steder i hjemmet – og endda også på juletræet. Men det er ikke kun nisserne, der både kan pynte dit træ og din bolig. Blandt andet kan du overveje at have et sted derhjemme, hvor du hænger en troldegren op. Denne gren kan du derefter pynte med den samme pynt, som du normalt putter på juletræet. Eller måske har du en specifik form for pynt, der er forbeholdt troldegrenen? Fra fine julekugler til små dråber af glas. Der skal ikke meget til førend det føles lidt mere som jul i dit hjem.

Husk julegodterne, mens der pyntes op

Kan det overhovedet blive en rigtig jul, hvis der ikke er lidt julegodter at nyde i december måned? Der er både forskellige former for slik og chokolade, der for mange hører julen til, som du kan købe i mange supermarkeder. Men der er samtidig også masser af hjemmebag, der kan få hele hjemmet til at dufte af jul. Vaniljekranse, brunkager og pebernødder er blot et lille udvalg af nogle af de traditionsrige typer bagværk, du helt selv kan lave, hvis du har tid og overskud i juledagene.

Fra at have noget at snacke på, mens juletræspynten skal på juletræet til blot at kunne servere julegodter for dine gæster. Det er sjældent en dårlig idé at have en form for julesmåkager eller snacks stående i skabet derhjemme. På en kold og mørk dag kan det endda være rart bare at være i stand til at forkæle dig selv og din familie med lidt godt til ganen. 

Find alt til juledagene hos Spinderiet

Fra dagligvarer til gaver – du kan finde det hele i Spinderiets butikker. For er dit juletræ helt pyntet færdigt, hvis der ikke ligger en fin bunke gaver under det, der skaber julestemning og begejstring? Ligeledes kan det sige, at julemaden også er en stor del af selve juleaften. Uanset om du spiser and, flæskesteg eller noget helt tredje, er der altså ingen grund til at undvære. 

Hiv en dag ud af kalenderen, og brug den blandt de mange butikker i Spinderiet. Først og fremmest kan du her nyde hele to timers gratis parkering, så du har masser af tid til at få shoppet. Men du kan også nyde ikke at gå rundt ude i kulden. Vi har samlet vores butikker under ét tag, så du roligt kan tage jakken af og klare alle indkøbene ét sted.

Når det handler om julegaver, kan du både finde gaver til store og små hos Spinderiet. Vores butikker tilbyder nemlig et bredt udvalg af produkter såsom:

Dermed kan du både klare gaveindkøbene til dine forældre samtidig med, at dine venner og børn også får en gave. Når du har styr på alle gaverne, kan du med fordel kigge forbi en af vores dagligvarebutikker. Dermed kan du få købt alt ind til juleaften – både godterne og selve middagen. Det kan være med til at spare dig tid i de travle juledage, så du har mere overskud til at nyde den hyggelige tid med venner og familie.

Køb nyt julepynt hos os

Er du vild med det simple, tidløse design, der er kommet frem de sidste mange år? Måske har du mange steder set elegante former for juletræspynt i guld, der skaber en lidt anden form for hygge, end gammeldags julepynt måske gør. Så kan du sagtens vælge at pynte dit juletræ med disse i stedet. 

Uanset om du foretrækker gammeldags, nyt eller moderne pynt, så kan du nemlig nemt skabe den rette julestemning blot ved at pynte op derhjemme. Og hos Spinderiet hjælper vi dig gerne med både at finde nyt pynt samt hjælpe dig med at finde materiale til at lave hjemmelavet julepynt. Julen er hjerternes fest, og der er derfor ingen forkert måde at fejre julen på. 

Andre guides

Gæk, gæk, gæk...
Læs mere
Guide: DIY-toiletrulle græskar
Læs mere
Guide: Frisk, frejdig, forår
Læs mere