Opskrift: Old Fashioned

Old Fashioned er enhver bourbon-drikkers drøm. En rigtig god bourbon spiller nemlig hovedrollen i denne enkle, men klassiske drink. Derfor er det også enormt vigtigt, at du vælger en god bourbon, som i og for sig kan drikkes alene, men bare tilføjes lidt ekstra wow med få ingredienser.

Det skal du bruge til 1 Old Fashioned

1/2 teske rørsukker

3,5 cl bourbon

1 teske vand

1/2 teske Angostura Bitters

Frisk appelsinskal

Isterninger

Sådan gør du

  1. Tilsæt sukker og bitter til et lowball glas - dette er ikke en drink til et skrøbeligt glas med stilk. Tilsæt så vandet og rør rundt til sukkeret er næsten opløst. Dette kan godt tage lidt tid. Så vær tålmodig.
  2. Tilsæt store isterninger og din valgte bourbon og rør nænsomt rundt
  3. Skær et stykke af det yderste af skrællen på din appelsin. Sørg for, ikke at få for meget af det hvide med. Klem stykket lidt for at frigive olierne i skrællen. Her kan du også brænde ydersiden af skrællen let med en lighter for rigtigt at få gang i olierne - det kan gnistre lidt, men det kan jo også være festligt. Tilsæt skrællen.
  4. Du kan tilføje lidt mere is, hvis du synes og ellers er det bare at nyde din Old Fashioned fordybet i filosofiske tanker eller i en god samtale.

Du kan variere hovedrollen i din drink efter smag og behag. Opskriften på en Old Fashioned er nemlig mere en skabelon end en præcis videnskab. En lækker rom, whiskey eller brandy kan sagtens være omdrejningspunktet i denne opskrift.

Det rigtige udstyr gør forskellen

Lyngby Glas glas - Imerco Home 249,95 for seks styk

Opskrift: Risotto med græskar og salvie

Læs mere